Sztuczny pływający pellet
Home › Forums › KUCHNIA KARPIOWA › Przynęty › Sztuczny pływający pellet
- This topic has 1 reply, 2 voices, and was last updated 10 years ago by Redakcja.
-
AuthorPosts
-
lis 17, 2014 at 21:47 #10470RedakcjaKeymaster
Cześć wszystkim 🙂
Na ostatniej zasiadce miałem okazje testować sztuczny pellet pływający od Enterprise Tackle. Jest to angielska firma i jak wiadomo karpiarstwo jest dosyć dobrze rozwinięte w UK stwierdziłem że spróbuje tego dziwactwa 🙂
Wszystko było by super gdyby nie okazało się że sztuczny pellet który zamówiłem okazał się pelletem pustym w środku myślałem że to pomyłka ale faktycznie taki zamówiłem 🙂
Występują dwa rodzaje tego pelletu od Enterprise Tackle jasny o nazwie Carp Pellets i ciemniejszy Halibutt Pellets.
Zacząłem szukać instrukcji i pomimo mojego koślawego angielskiego okazało się że do środka tego pelletu należy włożyć pastę pelletową, zanętę bądź inny mniejszy pellet, a osłonka ma chronić go przed drobnicą.
Do swojego pelletu włożyłem pastę którą zwykle oblepiam ciężarek, ku mojemu zaskoczeniu a zwykle sceptycznie jestem nastawiony na takie wynalazki.
Pierwsze pipsnięcie pojawiło się po 40 minutach a po nie całej godzinie na macie wylądowała piękna czwóreczka 🙂
W ciągu całego dnia wyholowałem na sztuczny pellet pusty w środku 5 karpi z czego największy miał 7.5 kg (ta sztuka była na mix pelletów ciemny i jasny a w środku pasta)
Polecam każdemu sztuczny pellet super sprawa 🙂 Dobrze trzyma pastę która powoli i skutecznie wabi ryby w nasze łowisko !lis 18, 2014 at 08:21 #10496RedakcjaKeymasterdobra opcja, gdzie zamawiałeś te cacka ?
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.