Redakcja
Forum Replies Created
-
AuthorPosts
-
RedakcjaKeymaster
Najlepiej pop-up, tyle że jak będzie dużo muły to chyba nic się nie sprawdzi….
RedakcjaKeymasterJa osobiście dodał bym jeszcze piernika – leszcze go uwielbiają 🙂
RedakcjaKeymasterSiemanko przepis poniżej:
1. 6szk. mączka rybna
2. 4szk. mielony granulat dla zwierząt hodowlanych.
3. 3szk. mąka sojowa odtłuszczona
4. 3szk. mąka kukurydziana
5. 3szk. mleko w proszku
6. 2szk. mąka tortowa
7. Flavour śmierdziel tzn. halibut albo coś w ten deseń
8. KonserwantRedakcjaKeymasterCarper leszcz praktycznie jest niechcianą rybą która często czepia się naszych kulek.
Jeżeli chcesz łapać leszcze to polecam kulke na bazie kukurydzy tyle że małych rozmiarów i jako dodatek dodaj suszonych białych robaków 🙂
Przepis:
1.Mąka kukurydziana 300 gram
2. Mąka pszenna 3000 gram
3. Mąka sojowa odtłuszczona 200 gram
4. Kasza manna 100 gram
5. Mielony kukurydza 150 gram
6. Suszone białe robaki (zmielone) 50/75 gram
6. 10 średnich jajDo nęcenia miejscówki kuku i zanęta leszczowa.
RedakcjaKeymasterKulki ziołowe są mi dobrze znane 🙂
Przepis poniżej:Ziołowy mix
2 – części mąki kukurydzianej
1 – część mąki pszennej
1 – część kaszy manny
1 – część mąki sojowej
1 – część mleka w proszku
1 – część nostrzyku (suszony)
1 – glony suszone
1/2 – części konopi mielonych
2-4 – łyżeczki prosa całego1 część to 100 gram
Do tego jajeczka i do roboty 🙂
RedakcjaKeymasterMasz racje zywiec !
To bardzo dobre i zarazem skuteczne połączenie.
Przepis poniżej łap:
0,1kg mielone pestki dyni
0,24kg mąka kukurydziana
0,3kg mąka sojowa
0,1kg mąka tortowa
0,1kg mąka ziemniaczana
0,1kg mąka rybna
0,05kg mielony prażony słonecznik
12g paczka mielony gamarus
1 łyżka stołowa kałamarnica
1 łyżeczka betaina
2 łyżeczki wzmacniacz smaku
2 łyżeczki barwnik czerwony
6ml słodzik
olej rybny
12 jaj
flavour według uznania np. Ananas, Banan, itp 🙂RedakcjaKeymasterDzień dobry !
Tak na szybko podrzucę Ci przepis na kulki pomarańczowe 🙂
Oto i on:
0,5 kg mąki kukurydzianej
0,5 kg mąki tortowej
0,5 kg kaszy kukurydzianej
0.3 kg mleka w proszku
2 galaretki o smaku pomarańczowym (ok 180 g możesz dodać żelatyny lepiej zwiąże)
0,1 kg mąki ziemniaczanej
0,2 kg zmielonej kukurydzy (
jajka (na tyle skladników wystarczy ok 14 – 15 jajek)
110 ml olejków zapachowych do ciast lub flavour (pomarańczowy)
dodajemy do tego z 3-5 łyżeczek cukru pudruRedakcjaKeymasterOchotka killer na wiosnę! Potwierdzone info 🙂
RedakcjaKeymasterPamiętam czasy kiedy numerem 1 dla mnie było ciasto waniliowe własnej roboty które zakładałem na włos w sprężynce i o dziwo sprawdzało się 🙂
RedakcjaKeymasterPewnie że da radę. Wystarczy że go zmielisz i dodajesz swoje dodatki aby powstał mix.
Ja stosuje takie coś do kulek o smaku halibuta 🙂
Przepis:
– 30% mielonego pelletu halibutowego
– 20% mąki kukurydzianej
– 20% mąki sojowej
– 10% mąki pszennej
– 5& wzmacniacza apetytu
– 15% prażonych konopi
– konserwant, barwnik
– 10 całych jajDo roboty 🙂
RedakcjaKeymasterSłodko czyli owocowo kolego no albo miodowego 🙂
Standardowy przepis na kulki owowcowe to albo kupić gotowy mix i dodać własne aromaty bądź zastosować coś takiego:
1. Mąka kukurydziana 300 gram
2. Mąka pszenna 3000 gram
3. Mąka sojowa odtłuszczona 200 gram
4. Kasza manna 100 gram
5. Mielony pokarm dla ptaków 100 gram
6. 10 średnich jajRedakcjaKeymasterCześć !
Na wiosnę osobiście używam kulek o smaku naturalnego pokarmu jaki występuje w wodzie.
Głównie jest to rak ochotka 🙂
Przepis poniżej:
20% mielonego pelletu rybnego ochotkowego halibutowego jaki chcesz
20% mąki kukurydzianej
20% mąki sojowej
10% mąki pszennej
10% kazeiny
10% prażonych konopi
10% suszonej ochotki
10 jaj 🙂RedakcjaKeymasterJa robie takie na suma 😀
RedakcjaKeymasterMoże spróbuj czegoś takiego :
– 30% kaszy manny
– 25% mąki kukurydzianej
– 25% mąki sojowej
– 10% mleka w proszku
– 10% mielonych konopi
– Aromat owocowy + jajka 🙂RedakcjaKeymasterZywiecxx dobór kulki zależy od wody od łowiska. Niektórzy mówią że owocowe niektórzy mówią że rybie.
Ja osobiście stosuje smaki owocowe gdyż rybne wolniej pracują (olej rybi wolno pracuje w zimnej wodzie)
Przepis na najprostsze kulki owocowe:
1. 25% mąki kukurydzianej
2. 25% mąki sojowej
3. 25% mąki pszennej (Tortowa)
4. 10% mąki ziemniaczanej
5. 10% mleka w proszku
6. 5% Robin Red
7. 8 średnich jaj
8. Konserwant + barwnik
9. aromat owowcowy dowolnyDaje tu Robin Reda aby wzbogacić smak kulek szczególnie jesienią jest to kulka która przełamuje smak owocowy z robin redem 🙂 U mnie się sprawdza.
-
AuthorPosts