Jak zrobić kulki proteinowe na karpia
Home › Forums › PORADY I POMOCE › Zrób to sam › Jak zrobić kulki proteinowe na karpia
- This topic has 5 replies, 4 voices, and was last updated 9 years, 3 months ago by Redakcja.
-
AuthorPosts
-
mar 3, 2015 at 19:22 #15156marioGuest
Jak łatwo i szybko zrobić kulki proteinowe na karpia ?
mar 3, 2015 at 19:24 #15157michalGuestStandardowy mix na kulki proteinowe:
25% mąki kukurydzianej
25% mąki sojowej
25% mąki pszennej (Tortowa)
10% mąki ziemniaczanej
10% mleka w proszku
5% (aromaty słodkie i owocowe)
Dodaj do tego 6 całych jaj ze skorupkami i wszystko dobrze wymieszaj.
Następnie ugniecione ciasto włóż do lodówki na 2 godziny potem przystąp do wyciskania i rolowania 🙂
Następnie ugotuj albo wyparuj 🙂mar 3, 2015 at 19:25 #15158jakubGuestKolejny leniwiec 😀
Łap
http://karpiarstwo.pl/category/kuchnia-karpiowa/przepisy-na-kulki-proteinowe/lip 14, 2015 at 20:09 #18354RedakcjaKeymasterWitam.Wyjaśnijcie mi proszę przykładowo 30% mleka w proszku jak to wyliczyć liczyć z kilograma czy jak niektóre przepisy są podane w % i tu mam problem ale myślę że te 30 % to 300 gram czy mam rację.
Za odpowiedz dziękuję.
lip 15, 2015 at 13:06 #18371RedakcjaKeymastertak dokładnie wszystko z kilograma 🙂
sie 18, 2015 at 14:40 #18655RedakcjaKeymasterWitam,
jak zaczynałem przygodę z wędkarstwem również robiłem kulki proteinowe sam, ale z biegiem lat przekonałem się że lepsze wyniki przychodzą stosując profesjonalnie zrobione kulki lub pelet firm carp-only lub stalomax. Oczywiście koszt zakup jest znacznie wyższy, ale samemu nie uda się zrobić takich smaków i oraz uzyskać ich intensywności co jest kluczem do sukcesu szczególnie w przełowionych łowiskach. Oprócz tego zawsze można zastosować kulki pop-u, co jest niezbędne latem gdy roślinność podwodna jest bardzo bujna.
Moje ulubione smaki to:
Fresh Fruit One
Pineapple Fever
Absolut Plum
Coco&Banana
czasami stosuję Halibuta 🙂
Pozdrawiam AT
Powodzenia
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.