Jak zrobić kulki proteinowe na karpia

Home Forums PORADY I POMOCE Zrób to sam Jak zrobić kulki proteinowe na karpia

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #15156
    mario
    Guest

    Jak łatwo i szybko zrobić kulki proteinowe na karpia ?

    #15157
    michal
    Guest

    Standardowy mix na kulki proteinowe:
    25% mąki kukurydzianej
    25% mąki sojowej
    25% mąki pszennej (Tortowa)
    10% mąki ziemniaczanej
    10% mleka w proszku
    5% (aromaty słodkie i owocowe)
    Dodaj do tego 6 całych jaj ze skorupkami i wszystko dobrze wymieszaj.
    Następnie ugniecione ciasto włóż do lodówki na 2 godziny potem przystąp do wyciskania i rolowania 🙂
    Następnie ugotuj albo wyparuj 🙂

    #15158
    jakub
    Guest
    #18354
    Redakcja
    Keymaster

    Witam.Wyjaśnijcie mi proszę przykładowo 30% mleka w proszku jak to wyliczyć liczyć z kilograma czy jak niektóre przepisy są podane w % i tu mam problem ale myślę że te 30 % to 300 gram czy mam rację.

    Za odpowiedz dziękuję.

    #18371
    Redakcja
    Keymaster

    tak dokładnie wszystko z kilograma 🙂

    #18655
    Redakcja
    Keymaster

    Witam,

    jak zaczynałem przygodę z wędkarstwem również robiłem kulki proteinowe sam, ale z biegiem lat przekonałem się że lepsze wyniki przychodzą stosując profesjonalnie zrobione kulki lub pelet firm carp-only lub stalomax. Oczywiście koszt zakup jest znacznie wyższy, ale samemu nie uda się zrobić takich smaków i oraz uzyskać ich intensywności co jest kluczem do sukcesu szczególnie w przełowionych łowiskach. Oprócz tego zawsze można zastosować kulki pop-u, co jest niezbędne latem gdy roślinność podwodna jest bardzo bujna.

    Moje ulubione smaki to:

    Fresh Fruit One

    Pineapple Fever

    Absolut Plum

    Coco&Banana

    czasami stosuję Halibuta 🙂

     

    Pozdrawiam AT

     

    Powodzenia :)

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

NAJNOWSZE WPISY

NAJPOPULARNIEJSZE