Płynne dodatki do kulek proteinowych
Home › Forums › KUCHNIA KARPIOWA › Zalewy płynne › Płynne dodatki do kulek proteinowych
- This topic has 0 replies, 1 voice, and was last updated 9 years, 5 months ago by Redakcja.
-
AuthorPosts
-
lis 11, 2014 at 22:30 #10293RedakcjaKeymaster
Witam !
poniżej przedstawiam kilka najważniejszych płynnych dodatków do kulek proteinowych, których stosuje:1. Konserwant – niezbędny dodatek do produkcji kulek proteinowych który przedłuży świeżość naszych kulek jeżeli wybieramy się na dłuższą wyprawę 🙂
Dozowanie: 7% na 1 kg gotowego ciasta Pamiętajmy że konserwant mieszamy z jajkami lub wodą a następnie wyrabiamy ciasto 🙂2. Barwniki w płynie, dostępne w różnych kolorach. Od czarnego do białego. Każdy coś dla siebie znajdzie
3. Słodzik. Mocniejszy niż cukier, bardzo podnosi walory smakowe naszych kulek. Jak dla mnie bardzo wygodne w dozowaniu nie trzeba sprzątać rozsypanego cukru 🙂
4. Betaina Complex jest to silny aktywator podnoszący apetyt u karpi którego nie może zabraknąć w naszych kulkach
5. Rozpuszczalne Rybne Proteiny – posiadają one ogromne wartości odżywcze dla karpi. Zawierają duże ilości enzymów trawiennych, protein i aminokwasów.
6. Melasa – ciemnobrązowy płyn który poprzez swoją gęstą konsystencję silnie skleja i jednolici ciasto
7. Atraktory – sztuczne bądź naturalne. Niezbędne do naszych kulek 🙂 Dzięki nim możemy dobrać zapach kulki jaki sobie wymarzyliśmy.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.