Płynne dodatki do kulek proteinowych

Home Forums KUCHNIA KARPIOWA Zalewy płynne Płynne dodatki do kulek proteinowych

Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    Posts
  • #10293
    Redakcja
    Keymaster

    Witam !
    poniżej przedstawiam kilka najważniejszych płynnych dodatków do kulek proteinowych, których stosuje:

    1. Konserwant – niezbędny dodatek do produkcji kulek proteinowych który przedłuży świeżość naszych kulek jeżeli wybieramy się na dłuższą wyprawę 🙂
    Dozowanie: 7% na 1 kg gotowego ciasta Pamiętajmy że konserwant mieszamy z jajkami lub wodą a następnie wyrabiamy ciasto 🙂

    2. Barwniki w płynie, dostępne w różnych kolorach. Od czarnego do białego. Każdy coś dla siebie znajdzie

    3. Słodzik. Mocniejszy niż cukier, bardzo podnosi walory smakowe naszych kulek. Jak dla mnie bardzo wygodne w dozowaniu nie trzeba sprzątać rozsypanego cukru 🙂

    4. Betaina Complex jest to silny aktywator podnoszący apetyt u karpi którego nie może zabraknąć w naszych kulkach

    5. Rozpuszczalne Rybne Proteiny – posiadają one ogromne wartości odżywcze dla karpi. Zawierają duże ilości enzymów trawiennych, protein i aminokwasów.

    6. Melasa – ciemnobrązowy płyn który poprzez swoją gęstą konsystencję silnie skleja i jednolici ciasto

    7. Atraktory – sztuczne bądź naturalne. Niezbędne do naszych kulek 🙂 Dzięki nim możemy dobrać zapach kulki jaki sobie wymarzyliśmy.

Viewing 1 post (of 1 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

NAJNOWSZE WPISY

NAJPOPULARNIEJSZE