Przepis na robienie kulek proteinowych
Home › Forums › KUCHNIA KARPIOWA › Przepisy › Przepis na robienie kulek proteinowych
- This topic has 0 replies, 1 voice, and was last updated 9 years, 6 months ago by Redakcja.
-
AuthorPosts
-
lis 7, 2014 at 22:38 #10086RedakcjaKeymaster
W kilki podpunktach krok po kroku co robić aby zrobić samemu kulki.
1. Przygotowanie mixu.
– produkty suche mieszkamy z suchymi
– produkty płynne mieszamy z płynnymi
– do produktów mokrych stopniowo dosypujemy suchego mixu
2. Ugniatanie ciasta. Ciasto musi być elastyczne, nie może się łamać
3. Powstałe ciasto owijamy w folie i wkładamy do lodówki na 30/45 minut
4. Przygotowujemy pistolet i roller
5. Wyciskamy ciasto i rolujemy według uznania jaki rozmiar jest nam potrzebny.
6. Gotowanie lub parowanie (ja osobiście paruje kulki)
– jeżeli chodzi o gotowanie to po wypłynięciu kulki podczas gotowania czekamy 5-7 minut i wybieramy kulki
– suszymy kulki
7. Suszenie kuleczek
8. Jeżeli nie mamy specjalnego konserwantu a jedziemy na dłuższy wypad proponuje zasypać kulki solą.
9. Połamania ! -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.