Przepis na robienie kulek proteinowych

Home Forums KUCHNIA KARPIOWA Przepisy Przepis na robienie kulek proteinowych

Viewing 1 post (of 1 total)
  • Author
    Posts
  • #10086
    Redakcja
    Keymaster

    W kilki podpunktach krok po kroku co robić aby zrobić samemu kulki.
    1. Przygotowanie mixu.
    – produkty suche mieszkamy z suchymi
    – produkty płynne mieszamy z płynnymi
    – do produktów mokrych stopniowo dosypujemy suchego mixu
    2. Ugniatanie ciasta. Ciasto musi być elastyczne, nie może się łamać
    3. Powstałe ciasto owijamy w folie i wkładamy do lodówki na 30/45 minut
    4. Przygotowujemy pistolet i roller
    5. Wyciskamy ciasto i rolujemy według uznania jaki rozmiar jest nam potrzebny.
    6. Gotowanie lub parowanie (ja osobiście paruje kulki)
    – jeżeli chodzi o gotowanie to po wypłynięciu kulki podczas gotowania czekamy 5-7 minut i wybieramy kulki
    – suszymy kulki
    7. Suszenie kuleczek
    8. Jeżeli nie mamy specjalnego konserwantu a jedziemy na dłuższy wypad proponuje zasypać kulki solą.
    9. Połamania !

Viewing 1 post (of 1 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.

NAJNOWSZE WPISY

NAJPOPULARNIEJSZE