Mąka sojowa pełnotłusta czy odtłuszczona ?
Podczas tworzenia miksów na kulki proteinowe , większość z Nas ma dylemat jakiej mąki sojowej użyć. Pełnotłustej a może lepsza będzie odtłuszczona ? To...
Czym różni się gust smaku karpia od amura
Jak wszyscy dobrze wiemy aby nasze przynęty smakowały karpiom czy też amurom muszą spełniać ich oczekiwania. Aby chętnie były pobierane przez ryby muszą zaspokoić...
Przepisy na kulki proteinowe
Boile mix
30% mąki kukurydzianej
20% mąki pszennej
20% kaszy manny
10% kaszy kukurydzianej
10% mąki ziemniaczanej
10% mleka w proszku
(dowolny dobór aromatów)
Birdfood mix
30% mielonego pokarmu dla kanarków
30% mąki sojowej
25%...
Kulki proteinowe na amura-przepis
Poniżej przedstawię Wam mój przepis na kulki amurowe. Łowię amury na pobliskich wodach na kulki własnej roboty i mam wyniki, dlatego też postanowiłem podzielić...
Przepisy na kulki owocowe
PRZEPIS NUMER 1
1. Mąka kukurydziana 300 gram
2. Mąka pszenna 250 gram
3. Mąka sojowa odtłuszczona 250 gram
4. Mleko w proszku 100 gram
5. Mielone konopie 100...
Komponenty i dodatki do kulek proteinowych – Profess
W ofercie firmy Profess znajdziemy między innymi następujące komponenty do produkcji kulek proteinowych: Mączka z kryla,Mączka z kałamarnicy,Mączka krewetkowa,Mączka rakowa,Glm,Wątroba w proszku,Mączka tuńczykowa,Mączka pre...